Sticla rezistenta la foc

Noua artitectura foloseste sticla atat pentru suprafetele exterioare ale cladirilor, cat si in interior, din considerente estetice. Specialistii au fost astfel nevoiti gaseasca cele mai bune forme de protectie la foc a zonelor vitrate.

In cazul unui incendiu, pe langa pericolul de ardere efectiva, apar si alte pericole precum raspandirea fumului, a gazelor fierbinti si propagarea temperaturii intalte. Acestea impiedica evacuarea in siguranta a persoanelor aflate in cladire si totodata afecteaza cladirea insasi.

Geamurile rezistente la foc pe care le folosim reprezinta o adevarata bariera in calea acestor amenintari, avand totodata un aspect estetic si functional.

Geamurile rezistente la foc sunt de mai multe tipuri. Ele pot fi construite in mai multe dimensiuni si pot fi montate pe diferite rame. In functie de parametri, rezistenta este cuprinsa intre 30 si 120 de minute.

Geamurile termorezistente sunt construite fie prin suprapunerea mai multor straturi de sticla lipite cu ajutorul unui gel transparent termorezistent, fie prin alaturarea a doua straturi de sticla, ce au intre ele un strat de gel.

Geamurile obtinute pot fi:
E – indeplinesc normele de integritate;
EW – indeplinesc normele de radiatii;
EI – indeplinesc normele de izolare termica;

Geamurile termorezistente se pot utliza la:
• Usi, ferestre, pereti de sticla, pereti cortina, hoteluri, birouri, institutii culturale,
depozite logistice, etc.