Strat de protecție împotriva focului – PROMADUR®

Descriere

PROMADUR® este o acoperire intumescentă într-un singur strat, transparentă, pe bază de apă și solvent, pentru protecția împotriva incendiilor a structurilor din lemn.

PROMADUR® este cea mai nouă generație de vopsea reactivă rezistentă la foc pentru protecția elementelor din lemn și a elemente structurale din cherestea. Datorită gradului de

transparenţă ridicat, suprafața materialelor din lemn rămâne vizibilă, păstrând aspectul estetic al lemnului natural.

În caz de incendiu, PROMADUR® se extinde, creând o spumă izolatoare de protecție care protejează substratul de contactul cu aerul (oxigenul), diminuând combustibilitatea și încetinind transferul de energie (căldură) de la foc la elementele de lemn, crescând rezistența la foc.

PROMADUR® este proiectat pentru utilizare la interior. Acoperirea superioară nu este necesară în condiții normale. Aplicarea PROMADUR® Top Coat este recomandată pentru a crește rezistența la umiditate și performanțe mecanice (inclusiv rezistența la abraziune).

PROMADUR® este un produs ecologic, datorită conținuturilor extrem de scăzute de VOC și absenței formaldehidei.

PROMADUR® are o rezistență îndelungată și trece testul de 33 de ani conform protocolului ceh l (Armenia – 30 °C), fără a pierde performanța la foc și fără a schimba culoarea.

Domenii de aplicare

  • Rezistența la foc a elementelor de lemn (coloane, grinzi, pardoseli și pereți) poate crește prin aplicarea PROMADUR®. Rezistența la foc a elementelor protejate depinde de secțiunea, forma, diferitele tipuri de lemn (cherestea, plată sau în formă de pol, lemn laminat lipit sau produse structurale pe bază de lemn, panouri din lemn îmbinate împreună cu adezivi sau elemente de fixare mecanice ) și cantitatea de acoperire protectoare aplicată. În funcție de factorii de mai sus, PROMADUR® crește gradul de protecție la foc al elementelor de lemn până la clasele de rezistență la foc extrem de ridicate (R 120 sau chiar mai mult).
  • PROMADUR® poate fi utilizat și pentru a reduce combustibilitatea suprafețelor de lemn. Cheresteaua protejată cu PROMADUR® este clasificată la B-s1, d0 în conformitate cu EN 13501 (SBI-test), care este cea mai bună performanță posibilă pentru materialele combustibile.
  • PROMADUR® poate fi aplicat într-o gamă largă de clădiri, cum ar fi hoteluri, restaurante, școli, clădiri publice, muzee, biblioteci, birouri și locuințe.

Avantaje

  • Transparență extrem de bună
  • Durabilitate lungă
  • Nu se îngălbenește în timp

Detalii tehnice

Alcalinitate: 3 – 6 pH
Densitate: 1.3g/cm³ ± 0.05
Timp de uscare: Ca și pentru toate vopselele și acoperirile, timpul de uscare depinde de temperatura ambientală și de umiditatea relativă.

Timpul de uscare la aprox. +20 °C și o umiditate relativă de aprox. 65 % este 24 de ore pe strat. Când este uscată, suprafața tratată cu PROMADUR® poate fi curățată cu o cârpă uscată și netedă. Nu curățați cu apă, cu solvent sau cu un produs de curățare acid sau alcalin.

Nota: PROMADUR® devine transparent după uscarea completă și este sensibil la presiune în primele săptămâni după aplicare. Filmul ar putea deveni din nou moale atunci când intră în contact cu umiditatea, dacă nu este protejat cu un strat final de acoperire.

Temperatura de lucru: 6 – 35 °C
Vâscozitate: 500000 – 3500000Pa.s în 20°C
Consum: up to 470 g/m2 intr-un strat
Culoare: Transparent White

Notă:
Toate valorile fizico-mecanice sunt medii care se bazează pe producţii standard și sunt testate în conformitate cu procedurile interne. Valorile specifice sunt date pentru îndrumare. Cifrele se pot schimba în funcția metodelor de testare utilizate. În cazul în care o anumită valoare are o importanță primordială pentru o specificație, vă rugăm să consultați Departamentul Tehnic SURU

Din aceeasi categorie