Trape evacuare fum

Sistemele de ventilatie si evacuare a fumului si caldurii, cunoscute si sub numele de trape de fum, sunt sisteme naturale sau alimentate care elimina fumul dintr-o cladire si permit desfumarea traseelor de evacuare, diminuand deteriorarea cladirii.

Oferim sisteme de ventilare a fumului pe cale naturala sau automata. Ventilatia naturala a fumului foloseste flotabilitatea naturala a gazelor fierbinti pentru a conduce fluxul de fum prin gurile de aerisire. Astfel de sisteme au adesea o functie dubla atat pentru ventilarea fumului, cat si pentru ventilarea zilnica. Prin contrast, ventilatia automata se foloseste de senzori pentru deschiderea in mod electric a trapelor de fum. Specialistii Mavisoft asigura montajul trapelor de fum pe acoperis sau in plan vertical.

Trape de fum acoperis
Trapele de fum pentru acoperis reprezinta atat o sursa excelenta de lumina naturala cat si o unealta de siguranta pentru protectia in cazul unui incendiu. Acestea sunt proiectate pentru a evacua fumul din interiorul cladirii spre exterior in caz de incendiu si ofera o gama larga de beneficii de siguranta la foc fapt, fiind o alegere excelenta pentru orice tip de cladire.

Trape de fum verticale
Unul dintre cele mai mari beneficii al trapelor de fum verticale este ca reduc nivelul total de pagube pe care un incendiu il poate provoca cladirilor. Focul poate creste rapid temperatura din interiorul cladirii pana la punctul in care daunele structurale sunt inevitabile.

Utilizarea unor trape de fum verticale impiedica acest lucru, permitand caldurii si fumului sa iasa prin tavanul cladirii. Acest lucru previne cresterea temperaturii interioare pana la un punct unde deteriorarile grave sunt inevitabile. In plus, pentru a impiedica caldura sa ajunga la un punct critic, trapele de fum verticale impiedica formarea temperaturii in exces care poate duce la arderea altor materiale din interiorul cladirii, limitand raspandirea totala a unui incendiu.